the expecting me ~the chronology; part 1

Bulan tu period dah lewat 5 hari, memang tak nak mengharap apa-apa. Tapi sentiasa berjaga-jaga kot2 la pregnantkan, kene lebih jaga diri, 'pregnancy test kit' memang ada je dalam simpanan..So before tido malam tu memang nekad, kalau esok pagi still tak period, akan buat la urine test tu..hehehe ceh, siap nekad tu, kui3..Bangun pagi tu memang masih suci tak period, so terus la buat urine test....

TADAAAAA!!!


bila muncul je 'line surprise' tu,wahh excitednye rase...
sebab before ni penah cuba test tak keluar pun line, so bila keluar line tu memang excited la kan..
macam nak melompat, hahaha macam tak caya pun ada..
cepat2 snap gambar mms kat hubby, kui3..

mms pendek je ayatnye :
me : I'm pregnant..;) (beserta gambar kat atas tu)
hubby : Ye ke, Alhamdulillah...:)

Masa test tu baru hari Khamis tapi excitednye rasa nak balik Ipoh, cepatlah hari Jumaat...hehehehe.
Pegi ofis pun buat biasa je, tapi dalam hati kembang setaman...hehehe

Sampai je Ipoh hari Jumaat tu, pun still buat macam biasa sebab kelam kabut tak sempat nak buat, siap-siap nak gi dinner department FIL..

Esok pagi, hari Sabtu duk discuss dengan hubby, "nak pegi clinic ke?"...then hubby kata.."mane tau...ikut isteri la.." hahaha memang la die mane tau ape2..then i pun tanya both mak(MIL) & mama, dua2 cakap benda yang lebih kurang sama, "pegi cek just to make sure yang kandungan tu ok, tak bermasalah", plus I pun try search kat internet jenguk2 forum and so on, ramai yang kata same je procedure, nanti kene buat urine test jugak, then doc bagi la vitamin..lepas dah fikir masak-masak , so we decided to tak pegi pun clinic, just jaga diri elok-elok je supaya tak terhentak/terjatuh/tak lasak..

Kalau ikut kiraan pregnancy dah masuk 7 weeks baru lah pegi private clinic, kui3..hubby temankan, and dah siap-siap bawak pallet result urine test tu, kui3..sebab nanti kene buat jugakkan test tu kat clinic, so tak yah la membazir, jimat duit, buat urine test tu pun kene charge jugak tau (kalau dah memang dasar kedekut) kui3..so sampai klinik, bila turn nama dipanggil, just tunjuk je kat doc tu hasil ujian yang kita dah buat kat umah, and doc tu cek tekanan darah sume, die confirmkan pregnant and die bagi vitamin...Die ada tulis surat untuk rujuk ke Klinik Kesihatan (KK), lagipun memang decided nak check up kat KK. Al-maklumlah senang, if anything happened, kite ni kerja kat kawasan yang kurang kemudahan a.k.a pedalaman, so KK tu senang ade kat mana-mana, nanti kalau ade hal apa-apa senang nak rujuk..

0 Response to "the expecting me ~the chronology; part 1"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme