cukup masa..

SOAL JAWAB A
lect : lecturer lain komplen awk ni selalu datang lewat..knape?
student : saya tido lewat study, pas tu saya bangun lewat..
lect : abes tu subuh macam mane?solat?
student : tak la cik..
lect : owh..kalau awk kat umah, bangun tak solat subuh?
student : uishh..mesti la bangun cik..mak saya marah nnt..
lect : owh kat sini kenapa awk tak solat?
student : tak sedar cik..tak de orang nak kejutkan..
lect : awk mula solat dari umur berapa?
student : dari kecik cik..
lect : abes tu awk solat bila ada mak awk la ye..
student : solat la cik..saya malas nnt mak sy bising..
lect : awk tau tak kenapa mak awk marah kalau awk tak solat?
student : ntah la cik..nape cik?
lect : mak awk tak nak anak yang dia sayang tu dapat dosa, dapat seksa neraka..

mata si pelajar da mula merah, terus terdiam...


SOAL JAWAB B
student : puan..kenapa saya selalu fail?
lect : ni saya nak tanya awk soalan yang agak sensitif ni..awk jangan marah ye..
student : apa dia puan?
lect : awk solat 5 waktu cukup tak?
student : tak..
lect : cukupkan dulu solat 5 waktu awk tu...
student : sy rase nnt kalau saya dah kawen baru saya nak solat..
lect : owh macam mane kalau awk tak sempat kahwin dan Allah cabut nyawa awk?

terdiam pelajar tu...

p/s : ni baru generasi awal 90-an, belum tau generasi seterusnya macam mana....nauzubillahiminzalik...

2 Response to "cukup masa.."

  1. biasalah tuh cik...diorg belum sedar lg kebesaran allah...sbr2...

    (^_-)V says:

    huhu tu la kene banyak2 sabar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme