smelly feet

sumber dari sini
situasi 1
kita dengan kawan2 nak pegi makan, tetibe terasa nak makan kat tempat yang ala2 desa gitu,duduk pun bersila...kalau dah duduk bersila tu, mestilah kene tanggalkan kasut kan..tapi......bila ada kawan kita tu tanggalkan kasut je..bau @#$#@$# menusuk ke hidung kita...~agak2 korang ade selera ke nak makan lagi????

situasi 2
perasaan berkobar2 nak mengajar ni..tapi bila kaki si anak bangsa ni jejak je kat dalam makmal yang berhawa dingin, di bawa nya sekali bau-bauan yang kurang menyenangkan..~agak-agak korang boleh ke nak mengajar dengan perasaan berkobar2??

rasenye cukup kot 2 situasi yang akan buat kita kembang tekak dengan baca je tanpa hidu....bagi saya tak kisah la apa warna kulit kaki anda..asalkan dia tak berbau itu sudah menyenangkan..tapi bagi yang kaki berbau ni, rajin2 la cari maklumat macam mana nak hilangkan bau di kaki: contohnya :

1. tukar stokin/sarung kaki 1 atau 2 kali sehari
jangan la dek kerana nak jimat sabun basuh kain, korang sanggup berkaki bau..huhu boleh pitam mak mertua kalau bau ni...

2. rajin2 jemur kasut
kalau dah rase itulah kasut kesayangan, hari2 mesti nak pakai kasut tu jugak..so, bila weekend tu korang jemur la kasut tu, biar hilang segala bau-bauan takpun korang sembur la spray kasut tu..confirm bau2 tak enak tu hilang...

3. banyak minum air
eh???ape kena mengena???sebab air tu adalah penyahtoksin yang terbaik..selalunya individu yang kaki dia berbau ni, ada toksin dalam badan..jadi banyak-banyakkan la minum air ye..

4. cuci kaki bersih2
bila mandi jangan macam lalu kat shower car wash, mandi tu mandi betul2..segala anggota badan yang Tuhan bagi tu korang sental la bersih2 termasuk la kaki korang.

5. lap kaki kering2
bila kaki kita basah, mak sure kita lap dulu kaki kita sampai betul2 kering, then baru la pakai kasut.

6. kasut kulit is better
sebab tu harga kasut kulit mahal..sebab kasut kulit ada rongga udara yang membolehkan kaki kita bernafas..bukan macam kasut getah yang boleh tampal2 jibbitz tu..kui2...

0 Response to "smelly feet"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme