cameron ~ape yang best??


amik nasihat ustaz masa pegi kursus kahwin dulu :

"lepas kahwin, pergi lah kemana2 untuk honeymoon, tak kisah la dekat ke jauh ke, sebab memang kamu perlu masa untuk berdua sahaja, supaya kita lebih mengenali pasangan kita.."

lepas kahwin bukan boleh terus shoot gi honeymoon, banyak hal nak settle, gi jumpe wedding planner, hantar baju2 sume...
then kita kene juga menjenguk saudara mara yang rapat nak perkenalkan pasangan kita pada pak cik mak cik kita,
masa lepas kahwin tu jugak adalah masa nak bermesra dengan family, duk umah mak sendiri then duk umah mertua, hehehe ye la bila lagi kan nak kenal2 bermesra sefamily...
hubby pun have to go to class, kesian juge kat die sebab class kan, missed class tak sama macam kita keje, kite kalau cuti tak gi keje tak rasa ape2 pun, tapi kalau missed class rugi banyak ketinggalan nanti..

so honeymoon kami hanya bermula lepas seminggu kahwin...hihi and destinasi yang paling dekat and reliable adalah cameron, hehehe, memang kami nak tempat sejuk, supaya mood honeymoon tu terasa best sket, kalau nak gi pangkor pun dekat, tapi panas, area laut kan...booked hotel pun da last minute, called for reservation hari jumaat, hahaha esok nye da nak pegi pun..

cameron ni kalau budak2 sekolah yang pegi, sure die akan kate "boring la ade ape ntah kat sane..." hehehe memang pun....
tak de ape, setakat tanaman, sayur2, buah2.....
tapi kalau yang macam kami da kahwin ni, ape de hal, da ade tempat menginap yang selesa tu, dok diam2 la dalam tu, buat macam rumah sendiri, lapar gi keluar cari makan, heaven2..hehehe

tapi kalau ada yang tanya tempat apa yang boleh dilawati kat cameron, boleh la kami bgtau apa yang ada kat sane...antara fav places kat cameron ni :


Bharat Tea Plantation ~selalu kami akan singgah sini dulu for breakfast..
kea farm ~pasar kalau nak beli sayur2 and buah2..
taman-taman disekitar cameron
kedai2 disekitar cameron ~ni waktu malam so memang tempat makan je la yang ramai orang..
avant chocolate ~

ni la rupe kedai chocolate si avant ni
dalam area avant chocolate sendiri ada mini hydroponic farm dan kebun bunga..

so tu je yang kami sempat singgah, yang lain2 macam, bee farm, strawberry park, time tunnel kami tak singgah sebab malas, ramai sangat orang susah nak park kereta...

2 Response to "cameron ~ape yang best??"

  1. Encik H says:

    wow...sonoknye dia pg cameron yer...x ajak saya pun...hahaha...

    (^_-)V says:

    Haha org demok mane leh ikut,suami taff je bleh. .Kui3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme