how it's made


kerja banyak, nak marking paper test students, tapi penat la sambung keje kat umah ni...skali2 bosan jenguk sat lappy, tengok apa ade kat internet ni, sambil2 men sms dengan encik hubby =)

korang penah tak tengok tak rancangan "how it's made"?
secara jujurnya memang sy ni payah nak hafal2 cite2 kat tv ni, memang x minat sangat nak tengok tv, so kalau terclick remote tu then kuar cite how it's made ni, memang cite lain tu tolak tepi dulu...

sangat suke rancangan ni, kite boleh tengok macam mana satu2 benda tu dibuat kan, daripada sekecik2 benda sampai la ke besar2 benda...bagus rancangan ni untuk budak kecik sampai la ke yang dewasa..kadang2 kita bila nak cerita kat budak2 macam mana satu2 benda tu dibuat kita tak tau kan nak explain, so kite bagi budak2 tu tengok rancangan ni...

belek2 kat google, then jumpa website dia...How It's Made, episodes yang da termiss tu search je kat youtube hehehe...tadi baru je layan How It's Made-Highlighter, selama bertahun2 tau pakai je highlighter tu calit2 kat notes, hahaha ari ni baru tau macam mana benda tu dibuat, before tu tengok macam mana buat pencil, haaha excited betui layan episodes "How It's Made" ni..

2 Response to "how it's made"

  1. Encik H says:

    owh...suke tgk citer nih yer...xpe2...nnti astro kita langgan yg channel discovery,history,wild geo jer...hehehe...

    (^_-)V says:

    tu je??alaa....Zee & B4U macam mane?cite2 hindustan i tu..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme