suami teringin kuey tiaw


encik suami memang selalu mengusik sy pasal kuey tiaw ni, bila kuar dinner ngan housemate mesti dia cakap "order kuey tiaw la tuh..hehehehe" ahahaha..


ntah la, sy prefer kuey tiaw daripada mee and bihun, sebab bihun tu kalau org x rendam betul2, jadi keras, and mee tu kan femes dengan isu pewarna kuning tu, so sebab tu sy elakkan makan mee, tapi kalau rase nak makan, belasah jugak..jadi pilihan yang terbaik antara tiga2 jenis tu, sy pilih kuey tiaw...hahaha "so b, skrg i da explained kay kenapa i selalu makan kuey tiaw..hik3.."

pas tu penah masa kitorang gi date dulu, sy order kuey tiaw kung fu..hehe, pas tu encik suami ni rasa then dia macam terbekenan agaknya, x pun da 'terkenan', hahahahah sebab selalu sgt usik sy..sekarang dia pun asal order je, kuey tiaw tom yam la, kuey tiaw kung fu, kuey tiaw goreng la..hahahaha

lepas2 kawin ni plak, sy x berkesempatan lagi nak masak menu yang special untuk suami, takat masak makan lunch time tu biase la kan, lagi pun maklum la, kami tak de umah sendiri lagi, jadi aktiviti memasak tu agak terbatas, lagi pun jumpe weekend je, sume benda nak buat masa tu, nak settle2 itu ini..hehehe

so last week da plan ape pun yang jadi nak masakkan juge suami, kuey tiaw kung fu...jenuh gak mencari resepi yang agak2 mendapat respond yang bagus daripada org2 yang da penah try..so terjumpe la kat my resepi...hihi suami pun sama2 menolong, i luv u manyak2 la bb, thanks..=)

suami komen, sedap, hahaha tapi kuah x cukup, x pandai bajet lagi..maklum la 1st try..kui3, gambar x sempat nak snap, tapi encik suami ade gambar tu, dlm enpon die..


2 Response to "suami teringin kuey tiaw"

  1. Encik H says:

    en suami simpan picnye...hehehe...

    (^_-)V says:

    smpi skrg sorok pic tu..ceh, hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme