Al-kisah Stress dan Cuti

Phewwwww.......
minggu ni adalah minggu stress, minggu down, minggu semua lah perasaan yang tak best tak best tu. Pasal benda kecik pun boleh terasa, boleh nak nangis huhuhu 

Hubby pun tetiba down jugak [aik jauh pun leh same ye perasaan - telepati betul], may be dia pun ade masalah hal study die kan. 

So kami decide nak gi cuti-cuti tenangkan diri, huhu. Ala.. nak gi tempat yang dekat-dekat je, sebab nak peginye weekend ni [last minute punya plan kan], ciri-ciri tempat tu, mestilah 1 destinasi yang hubby tak payah nak drive jauh-jauh [nanti penat drive dah tak enjoy kan kalau dah asyik penat je bile dah sampai..], and dalam bajet [paham-paham lah gaji this month mane masuk lagi, dah lah bulan lepas gaji masuk awal sebab CNY, saki-baki je yang tinggal ni, kui3
Kiranya macam percutian men redah je lah ni..

Antara tempat[s] yang di survey semalam :


Tempat Yang Menarik :
1. Paddock [Archery , Horse Riding]
2. Allan's Water
3. Fraser's Hill Town
4. Jeriau Waterfall

Komen kami : Best sejuk, tapi agak jauh sikit..


Tempat Yang Menarik :
1. French Themed Resort
2. Japanese Village
3. Rabbit Park

Komen kami : Jauh jugak...


Tempat Yang Menarik :
1. Tea Plantation
2. Kea Farm
3. Butterfly Center
4. Honey Bee Farm
5. Strawberry Farm

Komen kami : Memang dekat, tapi berapa kali nak pegi daaaa, dulu pun dah pegi, asyik asyik asyik tukar channel je pegi situ je, ape celupppp.....hahaha


Tempat Yang Menarik :
1. Orang Utan Island
2. Waterpark
3. Ecopark

Komen kami : Best jugak, tapi macam Lost World Of Tambun je lebey kurang...Lost World Of Tambun tu agak boring jugak, untuk kanak-kanak may be seronok kot, leh main-main air..



4 pilihan tu dalam senarai kami and kami dah pun pilih tempatnya, tapi tak leh la nak reveal lagi kemana kami nak pegi, 
malam tadi dah book pun hotel..
just wait for the next entry k..
happy holiday y'all...
tak sabarnye nak release tension...
CIAO



2 Response to "Al-kisah Stress dan Cuti"

  1. mr icham says:
    This comment has been removed by the author.
    mr icham says:

    so, ke mana???

    fraser hill tue takde la best mana pun...indah khabar dari rupa...ha ha ha...

    bukit tinggi agak jauh berbanding yang lain tue...tapi sini kebanyakannya benda mahal, dan memerlukan duit...rabbit park kena beli tiket, nak naik kat tempat cantik (lupa dah nama tempat tue) pun kena duit rasanya - dah lupa semnanya...

    cameron la yang agak best kot, tapi crowded...bosan jugak kadang2 tue...

    laketown nie...kalau mandi memang best...tapi kalau cuba tengok bebetul air dia, confirm tak nak mandi dah...mencari nahas penyakit kulit dan penyakit berjangkit...ha ha ha...

    above of all these ideas, the truth is tension jugak sebab gap gaji terlalu jauh...mine short budget too, pergi melaka, pergi observe...aduh...nasib 2 in 1 job...ha ha ha...tapi, i also miss the HOLIDAY mode la lately...stress...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme