it's over for braces



Finally,my day has come..kui3 semalam 6 february 2012 gigi ku telah bebas braces,setelah selama 15 bulan memakainya..sekarang all i need to wear is the retainer for 6 months,pakai pun malam je..

Masa kat klinik semalam ade 1 moment yang kelakar,masa nak buat acuan for retainer tu,kene la masukkan acuan tu dalam mulut then my dentist,dr ong tekan ikut acuan gigi,masa dia tekan acuan tu sampai sentuh anak tekak tau,dan-dan sy muntahkan balik semua,tak pasal dia kene bancuh acuan lain,haha nasib la tak kene charge lain,second time pun terasa nak muntah tapi tahan gak la,siap dr ong tu cakap "tahan-tahan insyaallah tak de ape.." adoi,dia pun tau cakap insyaallah..

Malam semalam first time pakai retainer,perghhh,meleleh air mata,sakit masa nak pakai,& sakit masa nak bukak..dah rase nak give up,tapi gagahkan juga pakai balik,pakai tu rase macam nak muntah,tapi buat-buat tabah je then tido lena sampai la pagi ni..sengal-sengal lagi gigi ni,jangan demam sudah..

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 Response to "it's over for braces"

  1. Encik H says:

    finally...xyah membazir duit kat sana lagi...hehehe...

    (^_-)V says:

    tu la..x yah bazir duit dah, tapi kene beli polident plak, nak cuci retainer tu..kui3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme