mesin basuh manual


Fuhhh..

Mencabar betul kerja mencuci kain hari ni.macam tajuk kat atas tu,mesin basuh kat quarters ni adalah mesin basuh manual,lagipun mesin ni bukan dibeli,ex-housemate sedekah,sebab dia tak nak bawak balik masa die dapat pindah ari tu..thanks,ngeeee

Dari awal aku duk kat quarters ni 3 tahun lepas,aku memang tak basuh baju,that means semua baju aku pack basuh kat rumah during weekend,hahaha,sebabnya senang je,nak elak guna mesin basuh manual tu la..

Perasaan yang susah tau,guna mesin basuh manual,kene tukar air,kene buang air,aishhhhh,awat la tak beli je mesin auto,mahai skit tapi mudah keje kan (ish3 org dah bagi tu cukup baik la)

Tapi sejak dah jadi isteri,dah tak nak basuh kain time weekend,penat woo,nak basuh kain sendiri+suami utk longgokan kain selama 5 hari tu..lagipun bila dah kahwin,dah la jumpemye weekend je,takkan nak abeskan masa dgn basuh kain kan,so redha la terpaksa gak basuh kain kat quarters..

Tapi tadi,lagi 1 dugaan jadi,bila nak drain air,air takmo keluar,huhu aku dah cuak ape nak buat ni..

Jenuh la,terbongkok2 tgk bawah mesin tu dengan harapan ade la jumpe ape masalahnye,tak jumpe gak..then jenguk la kat tempat spin dry tu,rupenye2 ade kain termasuk kat area air keluar tu,huhuhu jenuh la nak keluarkan,tempat tu dah la sempit,pakai segala sudip,kayu,last2 guna hanger,baru la dapat capai kain tu,yang pasti bukan aku punya, ntah sape la punya,ex-housemaye yg mane satu ntah punye..huhu nasib la berjaya gak keluar..nervous dah tadi,Alhamdulillah..
                                           
~kat tepi tu la kain tu tersumbat...



Published with Blogger-droid v2.0.4

4 Response to "mesin basuh manual"

  1. Encik H says:

    kain ape tuh???hehehe...

    (^_-)V says:

    shhhh....rahsia...;p

    cmna cara guna mesin basuh manual?blh terangkan x sbb nti nak duduk asrama kna gna tu.huhu

    cmna cara guna mesin basuh manual?blh terangkan x sbb nti nak duduk asrama kna gna tu.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme