diary

should i have a diary to record all this great moments..????
huhu, sejak dari skolah bakat menulis ni memang tersangatlah kurang, tak pandai nak elaborate ayat, kalau karangan memang susah sangat nak score good marks, kui3, jenuh dah polish..

Mr hubby suggested me to write a diary, tapi......nak tulis ape??hahaha, bile tulis diary tu, in future bila terbaca balik, mesti macam kelakar gile, kenapa la aku tulis macam tu, kenapa la aku react macam tu, bengong je rase..;p

Masa sekolah dulu, masa baru-baru duk asrama konon-konon nak tulis diary, tapi rasenye ade la 5 pages je kot, then terkubur macam tu je..

But now I really need to have a diary, so i need to list down any good reasons for me to write a diary, tapi I prefer to write it in my tabby, password protected skali kan, hehehe nak tulis dalam buku, segan kot-kot ade orang terbukak terbaca, hahaha

Good reasons of why I need to write a diary
1. to record any perkembangan sepanjang momen ini..:)
2. Bila record tu, may be i need to letak tarikh, masa, dan tempat supaya i can still remember, hehehe(lepas ni urat putus katenya, hope tak lupa banyak sangat)
3. In future bila baca balik (hopefully tabby masih boleh berfungsi lah kan, ke lepas ni lagi 2 3 tahun, tabby jadi bahan lenjan tengok video youtube je) akan terkenang kembali momen-momen indah ni..
4. To trace back any good or bad things that happened, and if it was a bad things, make sure takkan berulang kembali (bad things mungkin, anything I did that will lead to jatuh sakit, salah tido ke, tido lewat ke, or I salah makan ke, makan tak ikut time ke etc)

dapat list down 4 je..tapi rasenye cukup kot reasons tu nak tulis diary..hehehe wish me to have kerajinan in menulis..:)

2 Response to "diary"

  1. rajin2...jgn memalas tau...hehehe...

    (^_-)V says:

    yerp2..tapi hari ni tak tulis lagi dalam diary, no idea..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme