da mula da..

new semester has come!!!da mula 1 lagi life cycle yang kembali berulang..always wondering macam mane la agaknye insan2 yang setiap hari die buat keje yang same bertahun2 kan..paham tak?maksudnye tahun 200X keje die contoh ye lagi skali di ulang ni contoh je..keje buat programming ke..then bila dah tahun 200(X+5) pun die still lagi buat programming..mak aihhh..maksudnye hari2 die akan datang opis, punch in, ngadap coding sampai la 8 hours lepas da siap 1 program die akan continue dgn program laen kan..blweekkkkk bley muntah hijau biru coklat kalau macam tu..tapi bukan la nak kate keje tu tak best dan juge keje2 lain yang seangkatan macam tu tak best, tapi hanya insan2 yang terpilih je yang mampu mengadap keje2 macam tu..dan semestinye ia bukan lah saye..

for me, Alhamdulillah so far i'm happy with my job, masih perlu jumpe orang2 tertentu setiap masa, tapi core business nye i don't to meet the same people for every sem, muka2 itu akan bertukar, hahaha 3-4 bulan jumpe muka tu da cukup, nexttt faces please!!! hehehe then next semester jumpe lagi muka2 baru..jadi bila sakit hati pun, tak lama, meroyan cukup2 peh tu next sem bile jumpe tengah jalan bley senyum lagi, dan bila rase nak terbekenan nak buat jadi adik ipar pun tak sempat, sebab da abes pun semester..hahaha..

tadi pun da met up news students..semalam pun da sebenarnye tapi semalam tu da penah ajar diorang then terezeki plak jumpe lagi di semester ini jadi bukan under category new students la kan..so yang ari ni je di consider as a new students, so far they were good..ade juge yang ringan je mulut, tapi jangan di layan sangat, kalau layan makin menjadi..each time bila start new sem, rase seronok tengok muka2 baru ni, muka yang sume tengah berkobar2, neuron dalam kepala otak tu tengah meloncat2, macam tak sabar2 nak amik Final Exam nak score A, kite tanye la ape pun mesti ade je jawapan, sambil pegang pen baru, tulis atas notebook baru..hikhikhik saya perasan okay sume tu..haih budak2, same je korang ngan adik2 korang yang masuk skolah awal tahun tu, sume nak baru ye..;p hopefully they will remain as that until the end of semester..Aminn...

layu2 si bunga..jangan layu student ku..owhh...

2 Response to "da mula da.."

  1. kero3...siram n baja jerlah bunga tuh cik...

    (^_-)V says:

    da jadi koleksi dried flower pun..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme