perihal rumah

dialog pagi tadi
A : ko da isi borang online ke?
me : owh kene isi eh?ari tu masa aku antar documents kat lawyer die x cakap ape2 plak..
A : eh, kene isi la...mulai ogos ari tu kalau nak apply loan rumah kene isi online...
me : owh, jap nak tanye lawyer..[terus sms lawyer tu, bukan tak nak call tapi kalau call, encik lawyer tu tengah drive la, so malas nak kacau, sms je senang]

dialog dalam sms
me : Assalam, apply loan gov ni sy nak kene isi online form jugak ke?
lawyer : kalau isi online kene print then hantar jugak
me : [blurr kejap] so sy kene isi ke tak?
lawyer : tak perlu..

tapi aku tak puas hati, ye la mane la tau kan, tak salah kalau nak dapatkan confirmation, so terus google segala related info,  lepas baca website cikgudahlia.com berkaitan hal permohonan pinjaman perumahan on-line ni baru la lega sikit..huhu 

seriously when it comes to hal2 pembelian rumah ni, sy menjadi agak blur, ye la beli rumah bukan macam beli baju, amik yang mane berkenan bayar kat counter, beli rumah ni banyak prosedur nak kene ikut..huhuhu tambah blur bila ade tukang sibuk, lagi mengkalutkan keadaan, huhuhu

2 Response to "perihal rumah"

  1. Encik H says:

    sabar2...jangan kalut2...study leklok...hehehe...

    (^_-)V says:

    huhu, da lama sangat pendam..finally i've someone to talk about that person, thanks b..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme