IPOH "art of oldtown"

Last balik Ipoh masa cuti raya haji ari tu, dapat la cuti seminggu..memang kami dah set kalau nak balik Ipoh at least seminggu, baru berbaloi dengan 8jam perjalanan..kalau tak memang tak berbaloi balik kejap-kejap..plus ade anak kecik kan, kejap-kejap anak nak riba, kejap anak susu, kejap nak ajak main..sampai Ipoh boleh jadi ala-ala jet lag, mabuk tido seharian..

Kami tak pegi mana pun sepanjang di Ipoh, kemas-kemas rumah yang ditinggalkan(tu pun ade lagi barang-barang hadiah kahwin..balik lagi sekali kena pk nak letak mana barang-barang tu)..kami banyak spend time dengan family je, pegi umah mak sendiri, pegi umah mak mertua..

Tapi last day before balik ke tempat baru ni, kami plan nak round pekan Ipoh..aku sebenarnye teruja tengok kawan-kawan dok post gambar wallarts disekitar bandar Ipoh ni..Encik husband pun nampak semangat..so kami pun pegi la park kereta kat 1 tempat kat pekan Ipoh tu, then kami jalan kaki..perghhh pecah peluh weh, plus gilir-gilir mendukung si Alisya..

Mula-mula aku macam dah penat, nak cari semua wallart tu..tapi en hubby bersemangat, kami pun jadi bersemangat la jugak..hehe dapat la jumpa semua wallart tu di setiap pelosok bangunan-bangunan lama di Ipoh ni..

Kalau korang berminat, boleh la cari wallart tu, kalau tak, tak payah la, buat basah baju je..kui3..tapi bila dapat tengok semua rasa memang berbaloi jalan sampai jumpa semua 😀😀

Lepas dah penat tengok semua wallart tu, kami en hubby pusing stereng ke Ipoh Parade..memang dah lama tak gi, since ari tu ade buat major renovation..Alang-alang dah ada kat situ, kami lunch disitu je..Dalam Ipoh parade tu pun ade juga diorang buat wallart & floorart..sambil-sambil tu kami mengimbau kenangan zaman-zaman dating dulu, kui3..

















posted from Bloggeroid

0 Response to "IPOH "art of oldtown""

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme