Planning for heir no 2

Tengah dok landing-landing tengok nustan, tetibe teringat nak buat checklist utk 2nd baby ni..

Yang penting dalam kepala otak aku, nak beli breastpump & nak beli babycot.
Breastpump setelah disurvey dah ade kot yang berkenan di hati, ongkos je belum cukup lagi, kui3.

Nak belikan babycot sebab memandangkan Alisya ni cerdik-cerdik budak, ye lah baru nak masuk umur 3 tahun, risau jugak aku kalau letak adik die kat bawah je nanti, so langkah keselamatan, baiklah letak adik die dalam babycot kan, sementara aku nak mandi, buang air kecik, buang air besar nanti.

Baju-baju baby tambah je lah mane yang kurang nanti, baju kakak dia boleh recycle pakai balik..

Towel baby kena beli sebab Alisya pakai semua towel dia sampai ke la ni.

Sama jugak, set sarung tilam & bantal kene belikan yang baru la kot, yang Alisya punya ni dah pudar, alisya pun duk guna lagi bantal masa dia baby tu.

Sementara ni, ini je yang aku terfikir..yang lain nanti listkan balik..

posted from Bloggeroid

0 Response to "Planning for heir no 2"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme